Preminuo Dragan Alempijević

Dragan Alempijević, novinar i pesnik, bivši šef dopisništva Kurira i Glasa javnosti, osnivač i glavni urednik portala Ucentar preminuo je juče u Kragujevcu posle kraće bolesti u 47. godini.

Alempijević je autor dve zbirke poezije. Dobitnik Zlatne značke Kulturno -prosvetne zajednice Srbije, značajnog priznanja Republike Srbije za višegodišnji doprinos kulturi. Dobitnik nekoliko književnih nagrada. Autor oko 11 hiljada tekstova u srpskoj štampi, autor, direktor i izvršni producent ukupno 14 festivala narodne i zabavne muzike, (gosti Toto Kotunjo, Boni Tajler, Vaja kon Dios), izvršni producent najvećeg mitinga u istoriji Srbije „Kosovo je Srbija“, šef kabineta za Šumadiju poč. NjKV kneza Aleksandra Pavla Karađorđevića u periodu 2004-2007. godine, izvršni producent predizbornih mitinga Vojislava Koštunice (predsednik Vlade Srbije i vladajuće stranke DSS 2007-2008.godine), šef predsedničke kampanje kandidata Velimira Ilića, šef turneje Zdravka Čolića 2001.i 2004.godine (28 gradova u Srbiji)…Dobitnik je ordena „Aleksandar Puškin“ Ruska federacija, i „Zlatni orfej“ Moskva.

U žižu javnosti dospeo je u martu 1999 godine kada je na privatnu kuću u kojoj je stanovao bačena bomba „kašikara“. Pretpostavlja se da je to učinjeno zbog njegovih novinskih tekstova ali istraga nikada nije otkrila počinioce i nalogodavce.

Sahrana će se obaviti u sredu na kragujevačkom groblju Bozman u 13 časova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar