Preko pošte kampanja „Da li ste se vakcinisali?“

Flajeri ’’Da li ste se vakcinisali?’’ narednih dana stići će na adrese 60 hiljada domaćinstava na teritoriji grada Kragujevca. Priredio ih je grad Kragujevac u saradnji sa gradskim Štabom za vanredne situacije i Domom zdravlja Kragujevac, a distribuiraće ih JP Pošta Srbije.

Flajeri, pored razloga zašto se vakcinisati, gde i kada Kragujevčani to mogu da učine, izrađeni su u cilju informisanja građana o otvorenim punktovima u gradu gde mogu da se vakcinišu protiv bolesti Kovid-19 uz ličnu kartu i bez prethodog zakazivanja putem portala e-zdravlje ili kol centra. Do sada je vakcinisano 49 000, a revakcinisano 37 500 sugrađana. Vakcinacija i poštovanje propisanih epidemioloških mera rezultirali su smanjenim brojem novozaraženih virusom korona, ali prema mišljenju struke proces vakcinacije bi trebalo da se ubrza kako bi ovaj talas bio poslednji. Virus neće nestati ali imunizacijom će se život vratiti u normalu, zdravstveni radnici relaksirati a zdravstveni sistem nastaviti da funcioniše i za druge pacijente.

Na šest gradskih punktova moći će da se vakcinišu i građani koji se nisu prijavili putem e-uprave ili kol centra. Od 8 do 20 sati svakog dana i vikendom u Sportskoj hali ’’Gordana Goca Bogojević’’ u Velikom parku, u zdravstvenim ambulantama ’’Četvorka’’kod Ženskog dispanzera, ’’Petica’’ kod Pumpe u Erdogliji, u ambulantama u Stanovu iza Dragstora, Aerodromu i Bresnici u Čegarskoj, građani će moći da se vakcinišu bez prethodne prijave.

Za postizanje kolektivnog imuniteta u Kragujevcu prema mišljenju stručnjaka potrebno je 78 000 revakcinisanih.

Post Author: Milan

Ostavi komentar