Predstavnici 14 gradova i opština posetili Data centar

Predstavnici 14 gradova i opština posetili su danas Državni data centar u Kragujevcu u cilju pripreme za dalju primenu usluga eUprave na lokalu, a u narednih sedam dana taj centar će posetiti i predstavnici i ostalih 45 pokrajinskih jedinica lokalne samouprave Vojvodine.

Cilj posete je bio da načelnici i IT stručnjaci iz opštinskih i gradskih uprava, sa predstavnicima Kancelarije za IT i eUpravu naprave presek korišćenja postojećih usluga eUprave – eZUP, eBeba, eVrtić, eGrađanin, otvoreni podaci, planove za razvoj novih usluge i mogućnost korišćenja nacionalne infrastrukture eUprave, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović je istakao značaj Državnog data centra koji je otvoren i pušten u probni rad u decembru prošle godine kao najsavremeniji objekat ovog tipa u regionu, namenjen čuvanju podataka i opreme.

„Javna uprava, državna uprava i lokalna samouprava, elektronska uprava, samim tim građani i privreda Srbije dobili su moderan infrastrukturni objekat od neprocenjivog značaja za dalji razvoj elektronski usluga i bezbednom čuvanju podataka građana i privrede. Ovo je prva u nizu obuka jedinica lokalnih samouprava kojom dajemo još jedan snažan impuls daljem razvoju elektronske uprave na lokalu, ali i jačanju njihovih IT kapaciteta, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga elektronske uprave građanima“, istakao je Jovanović.

Izvor : Fonet

Post Author: Milan

Ostavi komentar