Predstavljen javni poziv Fonda za Zapadni Balkan

Fond za Zapadni Balkan raspisao je poziv za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju projekata iz različitih oblasti. Pravo učešća imaju organizacije civilnog društva, udruženja, fondacije, neprofitne organizacije, regionalne mreže, lokalne i regionalne javne ustanove, institucije kao i poslovna udruženja neprofitnog karaktera.

Tim povodom, danas je u Biznis inovacionom centru održan Info dan za sve zainteresovane za učešće na ovom konkursu.

Veoma je značajno što mi kao grad podržavo projektno finansiranje i sufinansiranje u raznim oblastima. Takođe je bitno da i našim organizacijama civilnog društva učinimo dostupnim i konkurse koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. Zahvalni smo Fondu za Zapadni Balkan koji je odlučio da jedan info dan održi i u Kragujevcu i da naše sugrađane upozna sa propozicijama konkursa, kao i Regionalnoj razvojnoj agenciji koja će biti na usluzi svima onima koji odluče da apliciraju, kako bi im pomogli oko pripremanja konkursne dokumentacije – kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom

Uroš Čitaković, programski menadžer Fonda za Zapadni Balkan istakao je da je posebno zadovoljstvo organizovati ovakav događaj u gradu koji je mapiran kao mesto sa izuzetnim potencijalom za razvoj građanskog društva,

U pitanju je zajednička aktivnost Fonda za Zapadni Balkan i Evropske Unije. Raspisali smo drugi poziv za dodelu bespovratnih sredstava. Pravo da konkurišu imaju nevladine organizacije, javne institucije, fondovi, udruženja, naučno-obrazovne institucije koje treba da ispune uslov da budu neprofitne. U pitanju su fondovi do 15 000 evra po projektu. Ono što aplikanti takođe treba da ispune je da nađu dva partnera iz susednih zemalja.

Detaljne informacije o ovom konkursu mogu se naći na stranici Fonda za Zapadni Balkan.Mi finansiramo projekte iz oblasti kulture, obrazovanja, održivog razvoja, ekologije i slično. Više smo nego zahvalni kada nam dođu projekti iz različitih oblasti, zato što smo zainteresovani da ta implementacija bude što bolja. Rok za prijave je 8. jul. Aplikacije se podnose onlajn preko sistema koji se nalazi na našem sajtu, na engleskom jeziku – kazao je Čitaković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar