Predstavljanje ovogodišnjih omladinskih delegata Srbije u UN

Ovogodišnji omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama, Tamara Stojković i Ivan Filip Kovačević, predstavili su se danas studentima Pravnog fakulteta u Kragujevcu sa kojima su razgovarali o najvažnijim pitanjima koja se tiču omladinske politike u Srbiji. Predstavljanju kandidata prisustvovali su Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, David Dostanić, predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta u Kragujevcu i Bogdan Živanović, ispred Klub za UN Pravnog fakulteta.

Program omladinskih delegata se sprovodi u četrdesetak zemalja članica Ujedinjenih nacija i mi smo ponosni što smo se našli među tim zemljama. Mi smo šesta generacija omladinskih delegata Srbije u UN i naš zadatak je da prenesemo potrebe, želje i sugestije omladine iz Srbije pred međunarodnim telima kao što su Generala Skupština UN, Komitet koji se bavi kulturnim, socijalnim i humanitarnim pitanjima i dr – kaže Tamara Stojković, omladinski delegat Srbije u UN.

NJen budući kolega, Ivan Filip Kovačević ističe da su do sada obišli više gradova u Srbiji, Beograd, Niš, Novi Sad kako bi se susreli sa što više mladih ljudi i imali što potpuniju sliku.

Delegati očekuju da se upoznaju sa primerima dobre prakse omladinske politike iz celog sveta i da nešto od toga primene u Srbiji.

Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što ove godine Studentski parlament Pravnog fakulteta ima priliku da ugosti omladinske delegate Srbije pri Ujedinjenim nacijama. Od izuzetnog je značaja kako za naš fakultet tako i za grad to što ćemo moći da podelimo neke naše ideje i zapažanja sa njima, a oni će moći da u okviru svojih aktivnosti u UN predstave neke od tih naših ideja – kazao je David Dostanić, predsednika Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar