Predsednik Srbije: Najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi

Veoma sam ponosan što smo danas u MIND parku, u poseti kompaniji Simens mobiliti, što smo pokazali ove divne tramvaje urađene u Srbiji, na ponos su radnika, ali i svakog građanina ove zemlje. To pokazuje koliko se Srbija promenila, koliko ide u boljem smeru i koliko dobro razumemo šta je to što moramo da radimo i u budućnosti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon današnjeg obilaska fabrike i predstavljanja tramvaja koji su napravljeni u srcu Šumadije.

Simens je odlučan da Kragujevac postane železnički centar za proizvodnju šinskih vozila u Evropi, naglasio je predsednik Srbije i izrazio nadu da ćemo uskoro u Beogradu i širom Srbije moći da vidimo tramvaje i vozove proizvedene u Kragujevcu.

O velikim projektima za Kragujevac i Šumadiju, predsednik Vučić je razgovarao sa gradonačelnikom Dašićem, njegovim saradnicima i predstavnicima Šumadijskog okruga na sastanku u Gradskoj upravi. Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, državni sekretari Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i Aleksandar Stefovski.

Razgovarali su o kapitalnim investicijama koje će biti realizovane u Kragujevcu i drugim opštinama Šumadije. Nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra, novi stadion „Čika Dača“, završetak izgradnje Centara izvrsnosti samo su neki od njih.

Ovo je samo deo ulaganja u Kragujevac. Gradiće se severna obilaznica, značajna sredstva opredeljena su za 650 kilometara kanalizacione mreže, ali i za izmeštanje toplane iz centra grada. Završava se projekat za rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra, a vrednost građevinskih radova je 35 miliona evra. Privodi se kraju i projekat za stadion „Čika Dača“.  Biće to velelepan stadion kakav Kragujevac i Šumadija zaslužuju, sa 20 000 sedišta. Jedino gde suštinski kasnimo je Centar za matične ćelije i to zbog pandemije Korona virusa, ali krećemo i to da radimo”, kazao je Vučić.

Predsednik je posetio i Knić, gde ga je, kako je rekao, najviše obradovala informacija da je u ovoj šumadijskoj opštini gotovo udvostručne broj novoređne dece u odnosu na 2016. Obećao je izgradnju kanalizacione mreže, puteva i sportske hale, kako bi Knić kada sve to bude izgrađeno ličio na jedno lepo švajcarsko mesto u nadi da će se deo ljudi vratiti u svoju rodnu grudu. Posetu Šumadiji predsednik Aleksandar Vučić je završio obilaskom destilerije „Aleksić Prvi“ u selu Guberevac.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar