Predsednik sindikata „Sloga“ vraćen na posao u Medicini rada


Iako je direktor kragujevačke Medicine radaS, dr Antonio Dimitrovski najpre odbijao razgovor sa predstavnicima sindikalnih organizacija koje su pružile podršku kolegi Nikoli Eriću, predsedniku sindikata „Sloga“ u ovoj ustanovi koji je prošle nedelje dobio otkaz, na kraju je ne samo pregovarao s sindiklacima, već je i postignut dogovor da se Erić vrati na posaoi , to je epilog jučerašnje udružene sindikalne akcije koju se realizovali predstavnici Udruženih sindikata „Sloga“, Gradske organizacije Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, sindikalne organizacije „Zastava oružje“, sindikat Fijata, UGS „Nezavisnost“ i sindikata kounelanih delatnosti.

Predsednik sindikata „Sloga“ Željko Veselinović je na konferenciji za novinare najavio podnošenje tužbi protiv direktora Medicine rada i protest za sledeću nedelju, kao i da će akcije sindikata trajati sve dok se Erić ne vrati na posao, a onda je direktor Dimitrovski odjednom prisato na pregovore koji su trajali dva sata i rezultirali kompromisom: Nikoal Erić, dugogodišnji dobar radnik Medcine rada, po oceni direktora, vraćen je na posao, jer ne postoje dokazi da je snimao sastanak poslovodstva i sindikata, zbog čega je prošle nedelje i dobio otkaz.

 

Predsednik Udruženja Sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović najavio je da će tužbe biti povučene, kao potvrda postignutog kompromisa.

Dimitrovski je posle sastanka rekao novinarima da će Erić biti vraćen na posao, ali i da će biti kažnjen na drugi način, ne otkazom.

„Razgovor je bio pun razumevanja sa obe strane. Erić je shvatio gde je pogrešio i ljudski i hrišćanski je oprostiti neke stvari za nekoga ko je dobar radnik“, rekao je Dimitrovski.

Podsećamo, Erić je zajedno sa kolegama organizovao potpisivanje peticije i derugih akcija kako bi bio zaustavljen proces likvidacije Medicine rada, a proces likvidacije je pokrenut pošto rukovodstvo tri godine nije podnosilo finansijske izveštaje. U međuvremenu, lokalna samouprava je preuzela ovu zdravstvenu ustanovu u kojoj se leči 35 hiljada Kragujevčana i u toku je rešavanje statusa Medicine rada u okviru lokalne zdravstvene zaštite.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar