Prednost za upis u vrtiće imaju deca čiji su roditelji ili staratelji radno angažovani u COVID-19 sistemu

U skladu sa zaključkom Vlade Srbije Gradsko veće na sednici održanoj 8. aprila donelo je zaključak kojim preporučuje predškolskim ustanovama, čiji je osnivač Grad Kragujevac i Komisiji za prijem dece na celodnevni boravak, da u postupku bodovanja dece prijavljene na Jedinstveni javni konkurs, gde god je to neophodno i proceduralno moguće, podrže decu odnosno roditelje ili staratelje koji poseduje karticu pogodnosti „Naš heroj“ ili potvrdu da su zaposleni, radno angažovani ili volonteri u COVID-19 sistemu, u vidu dostupnosti predškolskih ustanova.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o određivanju naziva ulice „dr Bore Evtova“ i uputilo u skupštinsku proceduru. Reč je o novoformiranoj ulici bez naziva koja spaja Beogradsku i ulicu Slobode u mesnoj zajednici 1. Maj. Inicijativu za određivanje naziva novoformiranoj ulici, podneli su odbornici te mesne zajednice, kao i zaposleni u Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Kragujevac, a uz pribavljenu saglasnost članova porodice. Dr Bora Evtov, preminuo je 15. decembra 2020. godine posle jednomesečne borbe sa korona virusom.

Članovi Gradskog veća usvojili su dopunjeni pravilnik o bližim uslovima, postupku i načinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku i korišćenje usluga u oblasti socijalne zaštite koji se odnosi na priznavanje prava na jednokratnu novčanu pomoć u posebnim slučajevima porodici koja se nađe u izuzetno teškoj zdravstveno – materijalnoj situaciji pod uslovom da se oboljenje, povreda ili stanje ne može uspešno lečiti na teritoriji Srbiji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar