Predavanja lokalnog ombudsmana na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo

Studentima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Kragujevcu sa sedištem u Vrnjačkoj Banji, Jelena Milivojević lokalni ombudsman grada Kragujevca održala je predavanje na temu ”Uloga i značaj lokalnog ombudsmana”.

Institucija ombudsmana je veoma važna u sistemu pravne zaštite građana, a njeno dobro funkcionisanje doprinosi transprarentnosti društvene zajednice zasnovane na principu građanske svesti. Samim tim, potrebno je neprestano popularisanje institucije lokalnog ombudsmana i edukacija o merama koje on može preduzeti, ali i obavezama građana prema zajednici čiji su deo, rečeno je na predavanju.

Redovno pratimo stanje ljudskih i manjinskih prava, njihovo poštovanje i osiguravanje, ne samo u svojoj lokalnoj zajednici, već i u drugim gradovima, a jedan od naših važnih zadataka je i edukacija o ulozi i značaju ove važne institucije, pa ćemo u narednom periodu nastaviti svoju promociju među budućim akademskim građanima. Moramo napomenuti da se lokalni ombudsman veoma ozbiljno i sistematično bavi i pojedinim slučajevima sa kojima se svakodnevno susreće. Na taj način stičemo i opravdavamo poverenje građana u ovu instituciju, naglasila je lokalni obmudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević, obraćajući se studentima Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji

Uloga i značaj lokalnog ombudsmana studentima u Vrnjačkoj Banji je drugo u seriji predavanja na ovu temu koje će u narednom periodu lokalni ombudsman grada Kragujevca održati na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar