Povezivanje Južne obilaznice sa ulicom Dragoslava Srejovića

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je gradilište u naselju Ilina voda, gde su u završnoj fazi radovi na asfaltiranju saobraćajnice koja će povezati Južnu obilaznicu i ulicu Dragoslava Srejovića. Nova saobraćajnica u dužini od 312 metara, poboljšaće frekvenciju saobraćaja do naselja Bresnica i skratiti put velikom broju zaposlenih u Industrijskoj zoni, kao i stanovnicima Ilićeva, Maršića i Iline vode.
To je jedna od infrastukturnih investicija u vrednosti 20 miliona dinara. Realizovana je iz prve tranše kredita EBRD – a, koja podrazumeva izgradnju još nekih ključnih saobraćajnica u gradu, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. To je saobraćajnica koja prolazi pored Grudnog odeljenja, Palate pravde i Sušičkog potoka, odrađen je deo poslova u naselju Voja Radić u Erdogliji, zatim saobraćajnica Dragojla Dudića, a najveća investicija je saobraćajnica u Daničićevoj ulici gde će radovi vrlo brzo krenuti.

U 2021. godini iz kredita EBRD u iznosu od 7,5 miliona evra, pored najznačajnijih saobraćajnica, planirali smo preko 120 ulica u gradu, dobrim delom tamo gde one nedostaju, a to je prigradsko i seosko područje.
Osim izgradnje saobraćajnih površina, ovim projektom u Ilinoj vodi obuhvaćena je i izgradnja kišne kanalizacije, trotoara, javne rasvete i neophodne horizontalne i vertikalne signalizacije. Prema rečima Ljubiše Živkovića direktora Preduzeća za puteve, kompletni radovi biće završeni za sedam do 10 dana, kada će biti puštena u saobraćaj.

Meštani Iline vode iskoristili su posetu gradonačelnika da zatraže pomoć u zaštiti životne sredine u tom naselju, koju prema njihovim rečima ugrožava poslovanje firme Dorado doo. koja se bavi proizvodnjom peleta, obradom otpadnog nameštaja i drugih drvenih prerađevina. Prema rečima gradonačelnika konkretan poslodavac, izgubio je dozvolu za rad, podneta je i prijava nadležnom organu, tako da je u ovom trenutku svako poslovanje suprotno zakonu. U razgovoru došlo se do zaključka da grad neće dozvoliti takvo ponašanje u trenutku kada država ima veliku akciju borbe za čistiji vazduh i kada Vlada Srbije sa 12,5 miliona evra finansira u Energetici zamenu kotlova sa uglja na gas. Dašić je zamolio sve nadležne organe da pokažu nultu toleranciju za svako ugrožavanje naše životne sredine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar