Poverenjem Škode raste rejting Kragujevca

Odluka Škode da u okviru MIND Parka izgradi svoju fabriku, projekat je od nemerljivog značaja ne samo za Kragujevac nego i Šumadiju, rekao je u izjavi za TV Kurir gradonačelnik Nikola Dašića po povratku sa prestižne svetske izložbe „EXPO 2020 Dubai“.

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim Škodu u Kragujevcu. Ne radi se tu samo o zapošljavanju ljudi, što jeste svakako najbitnije, nego i o rejtingu Kragujevca. Nije to više samo grad kome su FIAT, a potom i nemački Simens pokolonili poverenje. Sada je tu i Škoda, a nadamo se da ćemo imati još velikih brendova i ozbiljnih imena u Kragujevcu. Jer, kada predstavljate potencijale grada kome su takvi investitori poklonili poverenje istog trenutka privlačite pažnju i to je nešto što me dodatno raduje, istakao je Dašić. Kragujevac sa svojim potencijalima jeste dobro mesto za investicije i mnogo mi je drago što je Škoda odlučila da kod nas nastavi proizvodnju.

Očekujemo da Škoda sa formiranjem kompanije u Kragujevcu krene jesenas, a da oko Nove godine uđu u konkrentije poslove. U posao ulaze, podsetio je Dašić, sa ovdašnjom kompanijom MIND Park, na čijoj će lokaciji biti izgrađena Škodina fabrika. Ovde će se proizvoditi trakcioni motori, kompletni tramvaji za kupce u centralnoj i istočnoj Evropi i kompletan inženjering.

Prepoznati smo u oblasti šinske industrije od strane Simensa i Škode, baštinimo tu tradiciju i nadam se da će doći još takvih investitora, poručio je Dašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar