Povećana cena taksi prevoza u Kragujevcu

Gradsko veće grada Kragujevca donelo je rešenje kojim je utvrđena nova viša cena obavljanja taksi prevoza. Sa dosadašnjih 60 cena starta povećana je na 95 dinara, a pređenog kilometra sa 50 na 80 dinara.

Do poskupljenja taksi prevoza u Kragujevcu došlo je na zahtev taksi prevoznika, kaže Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti. Korekciju cene taksi prevoza nismo radili od 2015. godine a prilikom razmatranja zahteva taksi prevoznika, uvideli smo da je on opravdan, jer su cene operativnih troškova, za ovih sedam godina porasle, kao i cene goriva, koje su pored plata za njih najznačajniji trošak. Sa dosadašnjim cenama postalo im je nerentabilno da rade a nisu mogli da pokriju ni tekuće poslovanje, objašnjava Maksimović.

Taksi prevoz posmatramo kao deo sistema javnog gradskog prevoza i moramo da imamo balans između cena karte u gradskim autobusima i cene taksi prevoza. Ovo poskupljenje nakon sedam godina možda sada jeste drastično, ali ako se uporede cene taksi prevoza u odnosu na druge gradove, ono je primereno gradu kao što je Kragujevac, zaključio je Maksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar