Potpisan Ugovor za sufinansiranje izrade razvojnog plana Kragujevca

U okviru Programa podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji za 2023.godinu ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni i regionalni razvoj Edin Đerlek dodelio je danas ugovore o sufinansiranju projekata za realizaciju izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja za 23 opštine i gradova, među kojima je i grad Kragujevac.

Ugovor je u Vladi Srbije potpisao gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Današnje potpisivanje značajno je jer će gradu Kragujevcu omogućiti sufinansiranje izrade srednjoročnog plana razvoja na period od tri godine kojim će se u skladu sa  desetogodišnjim Planom razvoja 2021-2031. definisati troškovi, rokovi za realizaciju, odgovornost i ko i šta treba da radi, rekao je gradonačelnik Dašić. Kragujevac je regionalni centar i centar obrazovanja, zdravstva, industrije koji mora da bude lepo mesto za život, održiv i grad koji će nastaviti da se razvija kao veliki regionalni centar. Gradonačelnik  je podsetio da je država dosta uložila u razvoj Kragujevca, a prateći viziju predsednika Republike Aleksandra Vučića, Grad će nastaviti da radi i na svojim prioritetima, među kojima su oživljavanje VTZ, uređivanje gradskih fasada, izgradnju novih trgova i ulica, rešavanje komunalne infrastrukture na gradskom i prigradskom području.

Ukupna vrednost danas uručenih ugovora je 58,8 miliona dinara a kako je istakao ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni i regionalni razvoj Edin Đerlek za sufinansiranje izrade strateških razvojnih dokumenata predviđeno je ukupno 85 miliona dinara, što znači da je ostalo 26 miliona koji će u narednom periodu biti dodeljene ostalim opštinama koje se budu prijavile.

Dve ključne mere Programa podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji za 2023. godinu su, naveo je sufinansiranje izrade strateških razvojnih dokumenata i sufinansiranje infrastrukturnih i razvojnih projekata za podsticanje regionalnog razvoja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar