Potpisan ugovor o ustupanju opreme za sakupljanje i reciklažu otpada

U okviru akcije koje Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi u gradovima Srbije u cilju unapređenja upravljanja otpadom, što je jedan od prioriteta resornog ministarstva i lokalnih samouprava, grad Kragujevac odnosno JKP Šumadija dobilo je još 70 kanti za smeće od 240 litara i 36 kontejnera od 1100 litara. Ugovor o ustupanju opreme, u ime grada Kragujevca, potpisao je Stefan Nikezić član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

Kragujevac je jedan od 123 grada i opština u Srbiji koji je i ove godine dobio na korišćenje kante i kontejnere na osnovu javnog poziva koje je Ministarstvo objavilo krajem prošle godine. Zadatak i cilj akcije jeste adekvatno upravljanje otpadom, čistije ulice i javni prostori u Kragujevcu ali i olakšan rad službi JKP Šumadije, rekao je Stefan Nikezić član Gradskog veća. On je istakao da je značajna podrška resornog ministarstva u davanju opreme za sakupljanje i reciklažu otpada i podsetio da je prošle godine JKP Šumadija dobila 131 kantu za smeće i 120 kontejnera.

Ministarstvo zaštite životne sredine za lokalne samouprave koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom obezbedilo je ukupno 12.800 kanti i 2.260 kontejnera.

Post Author: Milan

Ostavi komentar