Pooštrene mere stupile na snagu

Zaštita zdravlja stanovništva i svođenje kontakata na minimum osnovni je cilj pooštravanja protivepidemijskih mera koje su danas stupile na snagu. Gradska uprava, preduzeća i ustanove čiji je osnivač lokalna samouprava, narednih dana, radiće uobičajeno. Mere se, takođe, ne odnose na privredu koja radi u skladu sa svojim planom i programom, rade banke, pošta i menjačnice u Kragujevcu – istakla je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu u Jutarnjem programu TV K1. Javni prevoz putnika funkcioniše po uobičajenom redu vožnje, rade zelena i ostale pijace.

Uredba se, u skladu sa epidemiološkim saznanjima, striktno odnosi na mesta gde je najveći broj ljudi i gde se virus najlakše prenosi, a to su restorani, kafići, ugostiteljski objekti, tržni centri i Šarena pijaca. Neće raditi i brojne druge uslužne delatnosti kao što su kozmetički i frizerski saloni, fitnes centri, teretane, balon sale. Rad je dozvoljen malim uslužnim delatnostima, gde nema velikog broja korisnika u jednom trenutku – krojačke radnje, staklorezačke, obućarske, vulkanizeri, auto – perionice i slično.

Vanredna situacija u Kragujevcu na snazi je od juna prošle godine, podsetila je Gordana Damnjanović i dodala da se uz pojačan inspekcijski nadzor trudimo da dosledno primenjujemo sve protivepidemijske mere. Istovremeno, ona je naglasila da u zemljama u okruženju mesecima unazad ništa ne radi. Ovo je svega pet dana. Ukoliko cifre pokažu poboljšanje, postoji mogućnost da od ponedeljka mere ne budu ovako rigorozne.

Post Author: Milan

Ostavi komentar