Polufinale Šumadijskih zimskih igara 2023 počinje 3. marta u Gornjoj Sabanti

Polufinale Šumadijskih zimskih igara se nastavlja 3. marta, a u daljem takmičenju domaćini će biti Gornja Sabanta, Poskurice i Donja Sabanta. Žrebanjem su danas izvučeni parovi i deset ekipa je podeljeno u tri grupe pa će se sa prvim domaćinom Gornjom Sabantom nadmetati ekipe Maršić i Velike Pčelice. Poskurice će 10. marta ugostiti ekipe sela Vlakča i Trmbas a 17. marta  u Donjoj Sabanti u polufinalu sa domaćinima takmičiće se ekipe iz Botunja, Dobrače i Drače.

Posećenost i gledanost Šumadijskih zimskih igara 2023 je velika i to je veoma dobro a kako bude odmicalo takmičenje biće sve uzbudljivije. Siguran sam, i posećenost još veća, ocenio je Slobodan Lomović, savetnik u Odeljenju za poljoprivredu i predsednik ovogodišnjeg žirija.

Predstavnici ekipa koje su ušle u baraž zadovoljni su dosadašnjim tokom manifestacije i nadaju se da će tako nastaviti i u narednim susretima.

Svi smo se lepo družili i stari i mladi i to je ono što je najvažnije. Održavanjem igara, šumadijsko selo čuva tradiciju i uči mlade o korenima i starim običajima, ističe Ljiljana Milovanović predsednica Saveta MZ Gornja Sabanta i kapiten ekipe prvog domaćina polufinala. U nastavku takmičenja nije važno kako će ko da prođe, naravno da je velika želja za pobedom, ali važno je da se dobro i kvalitetno družimo. Ona je pozdravila sve učesnike i zahvalila se na lepom druženju tokom prethodnih meseci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar