Položen kamen temeljac dečjeg odmarališta „Bogdan Milanović“ na Bešnjaji

Na mestu nekadašnjeg odmarališta položen je kamen temeljac za izgradnju novog Dečjeg odmarališta „Bogdan Milanović“. Izgradnju odmarališta inicirao je i deo finansira Slavoljub Milanović, otac Bogdana Milanovića, prerano preminulog Kragujevčanina, nadarenog i u svetu uspešnog doktora nauka, koji je svojim matematičkim i programerskim rešenjima zadužio pojedine američke kompanije i IT zajednicu. U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, oca Slavoljuba Milanovića, Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog Jovana i predstavnika Grada kapsulu sa željama u temelj budućeg objekta položili su učenici kragujevačkih osnovnih škola Milutin i Draginja Todorović i Svetozar Marković.

Naše veliko prirodno bogatstvo je Bešnjaja, jedna od omiljenih destinacija planinara, rekreativaca ali i ljubitelja prirode koji žele da provedu kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Izgradnja Dečjeg odmarališta je inicijativa i veliko ulaganje lokalne samouprave čime želimo da oživimo prirodu koja nas okružuje i ovo  jedan od najlepših projekata rekao je gradonačelnik, Nikola Dašić. Iza ovog projekta stoji želja da naredne generacije dece provode vreme u jednom zdravom okruženju, u druženju sa svojim vršnjacima za koje će Grad obezbediti putnu infrastrukturu i trudićemo se da u periodu izgradnje objekta obezbedimo i lokacije za gradska izletišta, dodao je Dašić.

Objekat će biti ukupne površine 1300 m2 sa prizemljem i dva sprata, kapaciteta 93 ležaja. Imaće trpezariju i kuhinju u kojoj će se spremati 300 obroka dnevno.

Projekat je ponuđen Gradu, sa idejom da odmaralište na Bešnjaji nosi ime mog sina Bogdana. Ideja datira još od pre tri godine a polaganjem kamena temeljca srce mi je puno jer će ostati trag i sećanje na njega. Ovim projektom sam ostvario svoj san i simboličnim pominjanjem njegovog imena ostvariću svoju životnu misiju, rekao je Slavoljub Milanović, Bogdanov otac.

Inače, Bogdan Milanović je vrhunac svoje karijere ostvario u Americi kao programer. On je još kao srednjoškolac, nakon treće godine matematičkog smera Prve kragujevačke gimnazije otišao na usvaršavanje u Olimpiju. Tokom doktorskih studija, počeo je samostalno da pravi sajtove, radio je za razne agencije i prestižne avio kompanije, nakon čega se osamostalio. Napravio je program koji je bio uvršten među deset u svetu. Bogdan Milanović rođen 1990. godine a preminuo je 3. januara 2019. godine na putu od Amerike do rodnog Kragujevca, od posledica kancera.

Post Author: Milan

Ostavi komentar