POLJANČE ostaje! Grad traži novu lokaciju za obdanište

Na igralištu pored Osnovne škole „Đura Jakšić” ipak se neće graditi novo obdanište, saznaje portal Pressek.

Grad traga za novom lokacijom, jer su firme iz Niša i Leskovca, koje rade idejno rešenje dva obdaništa u Kragujevcu, zaključile da je reč o nestabilnom zemljištu, odnosno klizištu, te da ova lokacija nije pogodna za gradnju.

To je portalu Pressek potvrdio i Zoran Rajović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca.

– Nažalost obavešteni smo da je reč o terenu sa klizištem, te se sada traga za novom lokacijom, kaže Zoran Rajović.

On je dodao da će se o novoj lokaciji doneti odluka u narednih nekoliko dana, a da će javnost blagovremeno biti obaveštena.

– Najvažnije je da se od izgradnje obdaništa ne odustaje, samo moramo da pronađemo novu lokaciju, gde su svi papiri „čisti”, odnosno da je zemljište 100 odsto gradsko, objašnjava Rajović.

Da podsetimo, građani Lekine bare, gde je prvobitno bilo planirano da se gradi obdanište nedavno su počeli da potpisuju peticiju protiv izgradnje na tom mestu. Naime, oni su smatrali da će ako se na tom mestu izgradi obdanište uništiti dečje igralište i sportski tereni.

Inače, predškolske ustanove „Đurđevdan” i „Nada Naumović” raspisale su, podsećamo, 13. februara, javne nabavke male vrednosti za usluge izrade idejnog projekta za izgranju dva nova vrtića – jednog u Ulici Teslinoj, iznad Pivarskog parka, a drugog u blizini škole „Đura Jakšić”.

Za dva posla koji ukupno vrede 2.400.000 dinara izabrana je zajednička ponuda firmi „Grming” i „Nišinvest” iz Niša i „Cerbing” iz Leskovca.

Usluga izrade projekta za izgradnju novog vrtića u okviru PU „Nada Naumović” koštaće 1.290.000 dinara, a vrtića u okviru PU „Đurđevdan” u Teslinoj ulici 1.110.000 dinara.

 

 

Izvor: PRESSEK

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar