Policija saopštila da nije bilo bombone sa opijatima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, nakon prijave da je desetogodišnjaku juče pozlilo po povratku iz škole i da je kod njega primećeno prisustvo trovanja opijatom, dosadašnjim radom utvrdili su da je dečak popio lekove koje je, kako se sumnja, prethodno uzeo iz kućne apoteke njegovih babe i dede.

Policija je obavila razgovor sa dečakom i njegovom majkom, kao i sa babom i dedom kod kojih je boravio pre odlaska u školu, a koji su rekli da je dečak ranijih dana bio bolestan, zbog čega je koristio lekove protiv temperature.

Takođe, obavljen je razgovor sa roditeljem jednog od učenika škole, zbog plasiranja neproverenih infromacija da je dečaku neko dao bombone sa opijatima, kao i sa ostalim zaposlenima u školi i svedocima, koji nisu potvrdili takve navode.

– Ovim je isključena mogućnost da je izvršeno krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je maloletnik došao u posed opijatima od strane druge osobe, navodi se u saopštenju PU Kragujevac.

O dečakovom stanju policija je obaveštena juče od strane Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je dečak brzom reakcijom školskog policajca i zaposlenih u školi vozilom Hitne pomoći dovezen na pregled. Policija je odmah preduzela sve mere i radnje i pojačala kontrolu u neposrednoj blizini škole koju dečak pohađa.

O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar