Pojačano alkotestiranje vozača za vikend

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Кragujevcu, u noćnim satima, u dane vikenda, vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
Takođe, policijski službenici saobraćajne policije će, u narednom periodu pojačanu kontrolu usmeriti i na mlade vozače sa probnom vozačkom dozvolom, naročito u blizini objekata u kojima će biti organizovane maturske proslave, kao i u objektima gde se mladi okupljaju.
Pojačana kontrola saobraćaja biće sprovedena na području grada Кragujevca, kao i u svim opštinama na teritoriji Policijske uprave, svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.
Saobraćajna policija apeluje na sve vozače da zbog lične bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.
Takođe, apeluje na mlade vozače sa probnim vozačkim dozvolama da vozilom ne upravljaju u vremenskom periodu od 23-06 sati i da poštuju saobraćajne propise.
Vožnja pod dejstvom alkohola javlja se kao uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, naročito vikendom i u večernjim satima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar