Pojačan nivo kontrole protivepidemijskih mera za dobrobit svih sugrađana

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja novozaraženih koronavirusom u čitavoj u Srbiji, pa i u Kragujevcu gde je broj inficiranih građana ponovo trocifren, komunalna inspekcija je u poslednjih nedelju dana pojačala inspekcijski nadzor u primeni protivepidemijskih mera.
U ugostiteljskim i ostalim objektima svakodnevno se kontroliše se nošenje zaštitnih maski, postojanje dezobarijera i dezinfekcionih sredstava i broj lica u objektu. U poslednjih nedelju dana privremeno smo na 72 sata zatvorili 19 ugostiteljskih objekata a za sedam izrekli kazne u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara, kazao je Vojin Vranić, načelnik Odeljenja inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova i dodao da će se pojačan inspekcijski nadzor nastaviti aktivno i narednih dana.
Epidemiološka situacija na žalost se ponovo pogoršava i svi moramo da pokažemo veliku dozu odgovornosti kazao je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika grada Kragujevca i još jednom pozvao sve sugrađane, ustanove, institucije i ugostiteljske objekte da vode računa o merama koje su na snazi. Grad Kragujevac razume naše sugrađane, da je puno vremena prošlo, da smo svi nervozni i da želimo da se vratimo normalnom načinu života, ali jedini put i način za to je da se prdržavamo onoga što nam struka kaže. Verujem da ćemo se uz imunizaciju, koja se u državi sprovodi na najvećem mogućem nivou, vrlo brzo kada se uslovi za to steknu, vratiti normalnom načinu života. Do tada, kazao je, mi moramo da radimo svoj posao i kontrolišemo objekte koji su manje savesni ili nesavesni. U ovom momentu imamo pojačan nivo kontrole u celom gradu i to je nešto što moramo da radimo za dobrobit svih sugrađana, poručio je Momčilović i uz zahvalnost na strpljenju i odgovornoasti uputio apel svima na poštovanje protivepidemijskih mera.

Post Author: Milan

Ostavi komentar