Podrška kompanijama za vakcinaciju svojih zaposlenih

U organizovanoj vakcinaciji do sada je dato blizu 60 hiljada vakcina, a od tog broja 28 hiljada Kragujevčana u potpunosti je završilo proces vakcinacije. Za postizanje kolektivnog imuniteta potrebno je barem još 30 000 imunizacija, izjavila je dr Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera. Kako bismo to podstakli, a imajući u vidu da postoji veliko interesovanje privrednog sektora u našem gradu da se prijave proces imunizacije uspostavljen je dogovor da se u proces uključi Privredna komora Srbije Regionalna privredna komora Kragujevac,

Želimo da pospešimo imunizaciju i imamo mogućnosti da preko Kol centra u okviru Situacionog centra iskoristimo priliku i pozovemo sve naše sugrađane koji se nisu prijavili za vakcinisanje da to učine, jer od broja prijavljenih zavisi broj vakcina koje kao Grad dobijamo od instituta „Batut“. U prethodnom periodu pozivali smo udruženja, civilni sektor, javne ustanove a za sugrađane koji su nepokretni obezbedili da Služba kućnog lečenja Doma zdravlja izađe na teren, a od sutra se u organizovani proces imunizacije, uključuje i Regionalna privredna komora Kragujevac, kazala je Damnjanović.

Dosadašnji proces imunizacije je išao dobro, ali jasno je da postoji potreba da se on ubrza. Imajući u vidu spremnost zdravstvenog sistema i grada Kragujevca, prilika je da se uz podršku Privredne komora Srbije Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog okruga organizovano imunizuju zaposleni u kompanijama koji to žele, kazao je Predrag Lučić, direktor RPK. Veliki broj trgovinskih i proizvodnih lanaca izrazile su interes da pristupe procesu imunizacije i kontaktiraju Štab za vanredne situacije, a to mogu da učine preko odgovornih lica u svojim kompanijama. Lučić je pozvao sve bez obzira na delatnost i veličinu sa teritorije grada Kragujevca da kontaktiraju Kol centar, a ukoliko imaju bilo kakve nedoumice i Regionalnu privrednu komoru Kragujevac.  Od posebnog je interesa da se izvrši ubrzana imunizacija zaposlenih koji su na svojim radnim mestima posebno izloženi riziku od zaražavanja Kovidom -19, a to su veliki trgovinski lanci, banke i čitav niz drugiuh organizacija koje imaju šalterski tip rada.

Privreda grada Kragujevca i Šumadije i Pomoravlja ostvaruje značajne rezulate a posebno  kada je u pitanju spoljnotrgovinska razmena i izvoz, zato je i od posebnog značaja pre svega po zdravlje zaposlenih ali i performanse naše privrede, ubrzana imunizacija u privredi grada Kragujevca, sa kojom ćemo započeti sutra, poručio je direktor Regionalne privredne komore.

U sistem eUprave vakcinacije, preko Kol centra uvedeno je 1500 naših sugrađana. Unošenje ličnih podataka obavljaju operateri Situacionog centra koji su na osnovu potpisane izjave ovlašćeni od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije. Isto tako će biti i za zaposlene u kompanijama, kazao je Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane. Podatke koje ćemo dobiti od strane menadžmenta kompanija, unosićemo u njihovo ime. Ovo je prilika da se građani i samostalno prijavljuju, jer ovim ne remetimo postojeću proceduru. Svi će dobijati SMS poruke ili mejl sa informacijama o tome kada da se jave, u kom terminu i na kom punktu će biti vakcinisani, pojasnio je Radovanović i poručio da na ovaj način želimo da pomognemo firmama da unos u sistem eUprave bude što veći, kako bi dobili određene količine vakcina.

Brojevi telefona Situacionog centra su 505 800, 505 811, 505 812, 505 825, 505 842.

Post Author: Milan

Ostavi komentar