Podizanjem ekološke svesti i vrednovanjem različitosti pravimo zdravije društvo

Svetski dan šuma, 21. mart obeležen je danas sadnjom duda, ukrasne vrbe i kedra u novoizgrađenom parku iza zgrade Gradske uprave. Sadnice su na inicijativu člana ekološke radne grupe u Skupštini grada Kragujevca posadili pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju Boris Kovačević i zamenica direktora Doma zdravlja primarijus dr Slavica Lončar.

Borba protiv klimatskih promena, mora biti prioritet svakog pojedinca. Danas je Svetski dan zaštite šuma ali i Međunarodni dan borbe protiv rasizma. Simbolično, sadnjom duda, ukrasne vrbe i kedra na današnji dan želimo da pošaljemo ekološke i mirovne poruke, svesni trenutka u kome se nalazi ceo svet, rekao je Nestorović zahvalivši se pomoćniku gradonačelnika Borisu Kovačeviću i doktorki Lončar, što su kao istaknuti pojedinci grada prepoznali građanske vrednosti i ovom simboličnom akcijom na današnji dan, ukazali građanima grada Kragujevca, na vrednosti za koje se borimo radi stvaranja boljeg društva.

Svaki čovek grada Kragujevca, trebalo bi da zasadi makar jedno drvo u borbi protiv konstantnog zagađenja vazduha, koje za posledicu ima globalnu promenu klime. Sadnica ima, a svaki pojedinac može da se obrati dopisom gradskim institucijama, da izrazi želju i ukaže na potrebe kako bi se u svakom delu grada obavilo ozelenjavanje i pošumljavanje. Današnja simbolična sadnja, ima za cilj podizanje ekološke svesti u vremenu kada se zbog klimatskih promena mnoga stabla suše u našem gradu. Primetno je, ističe Nestorović, znatno sušenje četinara, dok smokve kao tropske biljke sve više uspevaju, što je bioindikator na globalno zagrevanje planete zemlje. Velika stabla lišćara i bogate krošnje

Post Author: Milan

Ostavi komentar