Podeljeni paketići deci u saobraćaju

Grad Kragujevac je u saradnji sa Saobraćajnom policijom PU Kragujevac organizovao akciju podele paketića deci u saobraćaju sa namerom da se utiče na svest građana o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece. U ime Grada u akciji su učestvovale dr Gordana Damnjanović, članica Komisije Privremenog organa grada Kragujevca i Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove, kao i predstavnici Saobraćajne policije PU Kragujevac koji su delili paketiće na dve lokacije u gradu, na autobuskim stajalištima kod Pionira i preko puta Sokolane.

Današnja akcija je samo kruna dugogodišnjeg zajedničkog rada grada Kragujevca i Saobračajne policije i kroz različite akcije apelujemo na poštovanje bezbednosti u saobraćaju i na odgovorno ponašanje, a posebno kada su deca u pitanju, rekla je dr Gordana Damnjanović. Povodom Nove godine po Julijanskom kalendaru delimo 40 paketića deci u saobraćaju i na ovaj način nagrađujemo sve odgovorne i savesne vozače koji brinu o bezbednosti svoje dece kada se prevoze u automobilu. Ovim putem apelujemo na savest naših sugrađana da vode posebnu pažnju u saobraćaju i kao pešaci i kao vozači, poručila je dr Gordana Damnjanović.

U duhu prethodnih i predstojećih praznika, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, Grad Kragujevac se ovom akcijom obraća najmlađim učesnicima u saobraćaju kako bi imali što veće poverenje u naše delovanje i naš rad, rekla je Zorica Đorić. S obzirom na to da smo u prethodnoj godini imali veliki broj aktivnosti Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja grada Kragujevca, Saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja koje su se odnosile na preventivno delovanje i edukaciju dece za bezbedno ponašanje u saobraćaju, ovo je prilika da im se zahvalimo na učešću. Najmlađim sugrađanima želimo da približimo rad Gradske uprave i Saobraćajne policije kako bismo stekli njihovo poverenje, zaključila je Zorica Đorić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar