Počinje prijavljivanje za Studentsku letnju stručnu praksu

Univerzitet u Kragujevcu otvorio je prijave za Studentsku letnju stručnu praksu za studente završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija sa namerom da im pruži priliku da tokom letnjih meseci stiču praktična iskustva i znanja stečena na fakultetu primene u praksi:

  • Konkurs za Studentsku letnju stručnu praksu u ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac
  • Konkurs za Studentsku letnju stručnu praksu na Institutu za javno zdravlje Kragujevac
  • Oba konkursa su otvorena do 26. juna 2022. godine.

Za Studentsku letnju stručnu praksu u ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac mogu konkurisati studenti svih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Dostupno je ukupno 85 mesta za obavljanje prakse u okviru 14 institucija.

Za Studentsku letnju stručnu praksu na Institutu za javno zdravlje Kragujevac mogu konkurisati studenti Fakulteta medicinskih nauka, Prirodno-matematičkog fakulteta i Agronomskog fakulteta. Dostupno je ukupno 20 mesta za obavljanje prakse u okviru 2 termina.

Studenti će imati priliku da pohađaju praksu u trajanju od mesec dana, tokom jula odnosno avgusta meseca.

Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca realizuje se od akademske 2012/13. godine, a zaključno sa akademskom 2020/21. godinom, Studentsku letnju stručnu praksu u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca sa uspehom je obavilo 305 studenata.

Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac realizuje se od akademske 2013/14. godine, a u akademskoj 2019/20. i 2020/21. godini zbog pandemije korona virusa ovaj program prakse nije realizovan. Od početka realizovanja programa, a zaključno sa akademskom 2018/19. godinom praksu na Institutu za javno zdravlje Kragujevac sa uspehom je obavilo 36 studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar