Početak radova na izgradnji novog igrališta u LJubinim livadama

Sugrađani mesne zajednice Ljubine livade u narednih mesec dana dobiće nov park sa igralištem za najmlađe. Ovo je jedno u nizu novoizgrađenih igrališta sa parkom koje grad Kragujevac u partnerstvu sa preduzećem Šumadija d.o.o Kragujevac namerava da napravi u narednom periodu. Vrednost radova je oko 5 miliona dinara. Pored otvorenih sportskih terena u Koloniji, dečijeg igrališta u Erdeču, u narednih mesec dana naselje Ljubine livade dobiće  malu oazu površine oko 9 ari, a u planu je izgradnja igrališta na Bubnju, u Bagremaru i Bresnici. Početak radova obišli su danas Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i direktorka preduzeća Šumadija d.o.o Kragujevac, Jasmina Mihajlović.

Pored ograđenog igrališta za decu, projektom su predviđene pešačke staze,  parkovski deo s klupicama, stolom za šah i drvoredom japanske trešnje i to će celom naselju dati potpuno nov izgled, kaže Stevović, član Gradskog veća.  Od samog početka, kako je gradonačelnik Dašić i najavio, činimo sve da, čak i u uslovima pandemije, projekte koji su od velikog značaja za građane, realizujemo u kontinuitetu. Ovo je samo jedan u nizu projekata planiranih za ovu godinu i u tom pravcu ćemo nastaviti jer, smatram, kazao je on, da je to jedini pravi način da svaki deo grada dobije takav ambijent, a sugrađanima stvorimo uslove za kvalitetniji  život. U tom smislu najpre se insistira na komunalnoj putnoj infrastrukturi i takvi projekti se rade punim kapacitetom, s posebnim akcentom na otvorene terene za male sportove, igrališta i parkove.

Prema rečima izvođača, mališani će u narednih mesec dana dobiti novo ograđeno igralište na bezbednoj tartan podlozi sa klackalicama, ljuljaškama, toboganom, vrteškama i njihalicama, a stariji sugrađani popločane staze za šetnju, park sa klupicama i stolom za šah.

Post Author: Milan

Ostavi komentar