Počeo javni uvid Urbanističkog projekta za izgradnju prve faze Severne obilaznice

Javni uvid Urbanističkog projekta za izgradnju prve faze Severne obilaznice grada Kragujevca počeo je 8. decembra i trajaće do 15. decembra. Prva javna prezentacija i razgovor sa građanima održana je danas u prostorijama MZ Jovanovac gde su sa građanima ovog naselja kroz čiju će teritoriju ova saobraćajnica proći, razgovarali Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije i Ivan Radulović, glavni gradski urbanista.

Tu smo danas sa meštanima Jovanovca da odgovorimo na sva njihova pitanja koja se tiču ovog projekta. Mi se nadamo da će radovi početi već u martu naredne godine, kako je najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kada govorimo o trasi koja prolazi kroz Jovanovac, reč je uglavnom o poljoprivrednom zemljištu. Radi se prema postojećem zakonu o eksproprijaciji, taj posao obavlja Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa JP „Putevi Srbije“- kazao je Milošević.

Severna obilaznica je planirana kao brza saobraćajnica, sa četiri kolovozne trake. Njena ukupna dužina od petlje Cvetojevac do petlje Dragobraća iznosi 22 km. Prva faza koja obuhvata naselja Cvetojevac, Jovanovac i deo naselja Novi Milanovac dugačka je oko 5km. To će ujedno biti prva faza, kako projektovanja, tako i realizacije. Za kompletnu trasu od 22km radi se Plan detaljne regulacije koji bi trebalo da bude donet na proleće naredne godine. Mi smo se zbog brzine ulaska u proceduru projektovanja i izgradnje, opredelili za podelu na faze – objasnio je Radulović.

Prva faza izgradnje za koju je urađen urbanistički projekat i za koji je oglašen Javni uvid, počinje na granici mesta Jovanovac i Cvetojevac, a završava se u Novom Milanovcu, pre puta za Resnik. Javni uvid i prezentacija počela je 8. i trajaće do 15. decembra, do kada će zainteresovani građani i privrednici moći da se informišu i daju svoje predloge i sugestije. Urbanistički projekat Prve faze izgradnje Severne obilaznice je objavljen na sajtu grada Kragujevca, a određena su i lica iz Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje, koja će u svojim prostorijama zainteresovanima davati dodatna pojašnjenja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar