Počela kupališna sezona na gradskim bazenima

Danas je zvanično počela kupališna sezona na otvorenim gradskim bazenima. Po tradiciji, ulaz je besplatan za sve posetioce.

Obavili smo sve neophodne pripreme i spremno dočekujemo naše sugrađane, kazao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport. Bazen je sada u potpuno novom ruhu i ponosan sam na naša preduzeća Šumadija d.o.o. i SPD Radnički koji su sve svoje kapacitete usmerili na uređenje bazena.

Dobar deo novca, a reč je o 12 miliona dinara, utrošen je za infrastrukturne radove na vodovodnoj i elektro instalaciji. Bazeni su renovirani u skladu sa finansijskim mogućnostima, sređena je skakaonica, urađena nova ograda. Nabavljen je dovoljan broj ležaljki za sve posetioce, a u ponudi su i ležaljke sa baldahinima.

Posebna pažnja posvećena je najmlađima tako da će u narednih nekoliko dana biti postavljeno dečije igralište sa kulom i toboganima. Sve to deo je novog sadržaja što boravak na bazenima u Kragujevcu čini komfornijim u odnosu na bazene u našem orkuženju.

Prema rečima direktora Bratislava Urakovića, u ovoj kupališnoj sezoni, SPD Radnički dočekuje sugrađane na otvorenim bazenima onako kako to dolikuje gradu Kragujevcu. Očekujemo uspešnu sezonu, mislim da će posetioci biti prezadovoljni, a bazeni najatraktivnija destinacija za spas od gradske vreline.

Naš prioritet je bezbednost kupača, tako da o kvalitetu vode brine Institut za javno zdravlje, kao i spasioci sa licencom. Takođe, na gradskim bazenima, tokom čitave letnje sezone funkcionisaće i posebna ambulanta zdravstvene zaštite.

U prvoj fazi renoviranja gradskih bazena preduzeće Šumadija d.o.o. je radilo na rekonstrukciji prostora u kome se nalazi restoran – kafić, pored unutrašnjih radova, rekonstruisali smo i fasadu, postavili deking podlogu u delu gde će biti bašta i odradili kompletan nameštaj za taj kafić. Odradili smo i nove ležaljke koje pristižu sukcesivno, kao i ležaljke sa baldahinima – istakla je Jasmina Mihajlović direktorka preduzeća Šumadija d.o.o. Od predviđenih radova, ostaje deo za najmlađe – jedna kombinovana kula gde će i najmlađi imati svoj prostor za zabavu.

Inače, radno vreme bazena je od 10.30 do 18.30 sati. Cena ulaznice je 300 dinara, a od 16.00 do 18.30 sati 150 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar