Počela izgradnja novog mosta u Trmbasu

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima obišao je danas radove na izgradnji novog drumsko-pešačkog mosta preko Bresničkog potoka u Trmbasu, čija izgradnja je veoma značajna za meštane ovog naselja. Za most dužine 20 i širine devet metara, iz budžeta grada izdvojeno je 32,4 miliona dinara sa PDV-om, a 2,5 miliona dinara biće utrošeno za izmeštanje vodovodnih i telekomunikacionih instalacija.
Počeli su radovi na izgradnji mosta sa dve pešačke staze, koji je veoma bitan ne samo za Trmbas već i za ceo putni pravac Ždraljica – Teferič. Radi se o mostu koji je bio urušen nakon poplava prošle godine, zbog čega je i autobuski saobraćaj u ovom delu bio prekinut. Mislim da građani imaju razloga da budu zadovoljni jer će konačno imati bolje uslove za život, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i dodao da će putna i komunalna infrastruktura biti jedan od prioriteta lokalne samouprave.
Izgradnja novog mosta u Trmbasu, podrazumeva i dodatne radove, kao što je regulacija rečnog korita, vodovodne i telekomunikacione mreže, kao i rekonstrukciju pristupne saobraćajnice. Izvođač radova je firma Maksim gradnja iz Subotice, a rok za završetak radova je 75 radnih dana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar