Počela izgradnja kanalizacione mreže u Gošinoj ulici

Gradonačelnik Nikola Dašić i zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović, obišli su danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u Gošinoj ulici, u MZ Petrovac. Ovo je drugo gradilište u okviru nacionalnog programa „Čista Srbija“ koji će gradu Kragujevcu omogućiti izgradnju i revitalizaciju oko 360 km kanalizacione mreže.

Ono što mi je posebno drago je činjenica da naša preduzeća ne gase mašine tokom čitave godine. Hteo bih da zamolim građane za strpljenje, zaista se mnogo radi i mnogo će se tek raditi. Radiće se 360 km kanalizacione mreže, u okviru ovog projekta, ali to povlači sa sobom i izgradnju druge infrastrukture, koja se izmešta ili gradi iz početka, kao i veliki broj procedura koje treba da se obave – kazao je Dašić.

Infrastrukturni problemi u ovom naselju su brojni, i rešavaće se postupno i sistematski. Ono sa čim se srećemo na terenu jeste masa nagomilanih problema koji nisu od juče, nego praktično postoje od formiranja naselja. Tada nije postojala infrastruktura, ljudi su morali da prave divlje mreže, vodovodne, kanalizacione, a imamo i veliki broj objekata koji nisu legalizovani. Nije problem samo ući u investiciju i obezbediti sredstva, problem je naći rešenje da porodice koje nemaju legalizovane objekte ne budu ostavljene bez nove infrastrukture – kazao je gradonačelnik, nakon razgovora sa meštanima.

Gošina ulica u naselju Petrovac duga je oko 335 metara. Urađeno je prvih 80 metara, a dinamiku radova diktiraju vremenski uslovi. Već sutra, u naselju Maršić, biće otvoreno i treće gradilište u okviru projekta „Čista Srbija“, gde će takođe otpočeti izgradnja kanalizacione mreže, objašnjava Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika.

Gošina ulica je druga ulica koju započinjemo da radimo u okviru projekta „Čista Srbija“. Prva je Milivoja Bankovića Sićka u Beloševcu, gde je do sada urađeno prvih 300 metara mreže. Vremenski uslovi nam diktiraju dinamiku izvođenja. Sutra otvaramo i treće gradilište, u Maršiću, ulica 19. oktobra koja je duga 1500m. Imaćemo tri gradilišta koja su otvorena za vrlo kratko vreme. U prvom prioritetu planirano je da bude izgrađeno 42 km mreže, do kraja naredne godine. Paralelno se vrši KTP snimanje za ostali deo mreže. Naše preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ već je započelo projektovanje mreže na delu koji su oni ugovorili. Paralelno rešavamo i imovinska pitanja jer bez obzira što je projekat linijske prirode, potrebne su nam saglasnosti vlasnika na određenim delovima mreže – kaže Momčilović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar