Pijave za manifestaciju „Otvorena dvorišta“ do 5. jula

Gradska turistička organizacija Kragujevac i ove godine organizuje manifestaciju „Otvorena dvorišta“ tokom koje će biti izabrana najlepša dvorišta u četiri kategorije, najlepši detalj, najlepše etno dvorište, najlepše park dvorište i najlepše dvorište.

Svi zainteresovani domaćini mogu da se prijave mejlom (info@gtokg.org.rs) ili telefonom (332-172) , do 5. jula u 20 časova.

U konkurenciji za izbor najlepših dvorišta biće svi prijavljeni domaćini iz kragujevačkih sela. Stručni žiri u kojem će i ovog puta biti predstavnici Gradske turističke organizacije Kragujevac, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj i gradskog Zelenila, odnosno JKP „Šumadija“, izabraće najlepša dvorišta na teritoriji Kragujevca. Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade.

Posle posete svim prijavljenim učesnicima manifestacije „Otvorena dvorišta“, tokom poslednje nedelje jula biće izabrana najlepša dvorišta na teritoriji Kragujevca. Zajedno sa kolegama iz turističkih organizacija u okruženju, na čijoj se teritoriji takođe organizuje ova manifestacija, žiri u čijem sastavu su predstavnici turističkih organizacija izabraće pobednike na nivou regiona.

Proglešenje najlepših dvorišta u regionu biće organizovano u avgustu.

Turistička organizacija Kragujevac poziva sve seoske domaćine da se i ove godine prijave i učestvuju u izboru za najlepša dvorišta. Cilj je da se očiste seoske deponije, da se seoska dvorišta lepo urede, ali i da domaćini budu kreativni čuvari tradicije življenja na ovim prostorima i samim tim doprinesu razvoju seoskog turizma.

Post Author: Milan

Ostavi komentar