Patronažna služba funkcioniše kao i pre korone

Tokom pandemije virusa korona, Patronažna služba u Kragujevcu, funkcioniše neometano, uz primenu adekvatnih mera zaštite.

Ova služba tokom jednog dana obilazi porodice kako iz Kragujevca tako i iz okolnih sela udaljenih i do 30 kilometara od grada.

Patronažne sestre dnevno ostvare od 5 do 7 poseta.

U situaciji kao što je trenutna, bolesnim i starim licima, mladim roditeljima a naročito onima kojima se rađa prvo dete, potrebno je više pažnje i podrške.

Patronažne sestre su tu da im ponmognu, podstaknu ih i poduče, posebno u prvim danima roditeljstva.

Patronažna služba u Kragujevcu tokom pandemije virusa korona funkcioniše uobičajeno, uz poštovanje svih propisanih mera preventivne zaštite.

U Patronažnoj službi kažu da je najveća razlika u radu, u odnosu na raniji period, u pojačanim merama lične zaštite koje patronažna sestra sprovodi prilikom posete.

Novina je, dodaju, i savetovanje kako i na koji način da korisnici njihovih usluga u svom domu sprovedu sve zvanične preporuke i mere prevencije.

Naglašavaju i da je škola za trudnice privremeno zatvovorena, jer u ovom periodu ne sme da bude okupljanja takvog tipa.

Kragujevačka patronaža poseban akcenat stavlja na poštovanje preventivnih mera prilikom kontakta roditelja i bebe.

Pre svakog kontakta sa bebom neophodno je da dobro i temeljno operu ruke vodom i sapunom od trajanju od 20 sekundi i da izbegavaju gužve i okupljanja.

 

Izvor : RTK

Post Author: Milan

Ostavi komentar