Pametni satovi za dobitnike konkursa ’’Pričajmo o zdravlju’’

Na konkurs Crvenog krsta, koji se tradicionalno održava povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja pod pokroviteljstvom grada, stiglo je više od 250 literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola. Dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i dr LJubiša Milojević, potpredsednik UO GO Crvenog krsta i predsednik Komisije za zdravstveno – prosvetni rad, danas su svečano uručili nagrade najboljim učesnicima.

Tradicionalni konkurs je samo jedna u nizu aktivnosti koje Crveni krst pod pokroviteljstvom grada organizuje povodom Svetskog dana zdravlja. Konkurs Pričajmo o zdravlju, promoviše zdrave stilove života, humanost i najviše ljudske vrednosti kod najmlađih sugrađana. Preventivni programi koje Crveni krst organizuje imaju poseban značaj jer unapređuju, promivišu i osvešćuju mlade o važnosti prevencije i očuvanja zdravlja, rekla je dr Damnjanović, članica Gradskog veća.

Nagrade za autore najboljih radova su uvek bili atraktivni i korisni, a ove godine su, na predlog učenika, pametni satovi. Dobitnici nagrada su Vera Krstić, učenica četvrtog razreda O.Š. ’’Vuk Stefanović Karadžić’’, Elena Milenković, učenica sedmog razreda O.Š. ’’Mirko Jovanović’’, David Brozančević i Milica Đorđević, učenici četvrtog razreda, Dragan Jovanović učenik Škole za decu sa oštećenim sluhom i Anastasija Vitanović iz O.Š. ’’Živadinka Divac’’.

Veoma je važno da Crveni krst sarađuje sa čitavim školstvom Kragujevca kao i sa ostalim građanima naročito kada je u pitanju preventivni zdravstveni rad. Sa više od 250 radova učenici 15 osnovnih i srednjih škola literarnim i likovnim pričali su o zdravlju i odgovarali na temu konkursa Crvenog krsta koji se održao pod pokroviteljstvom grada. Ove godine nagrađeno je šest radova, dva literarna i četiri likovna. To su najveće moguće radosti i za učenike, nastavnike, roditelje nagrađenih, rekao je dr Milojević.

U četvrtak, 12. maja od 10 sati u prostorijama Crvenog krsta povodom Nacionalnog dana doborovoljnog davalaštva krvi biće održana još jedna akcija, rekla je, pored ostalog Nevenka Bogdanović, sekretar GO Crvenog krsta i pozvala sugrađane da se odazovu akciji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar