Otvoreno rekonstruisano dečje igralište u naselju Pivara

U kragujevačkom naselju Pivara, na trgu Brioni, u delu prepoznatljivog naziva „Skver“, otvoreno je rekonstruisano dečje igralište u prisustvu Sanje Tucaković, članice Gradskog veća za lokalnu samoupravu i Jasmine Mihajlović, direktorke preduzeća „Šumadija d.o.o.“.

Tokom 2021. godine rekonstruisano je ili izgrađeno šest dečjih igrališta i dvanaest otvorenih sportskih terena, podsetila je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković. Za ovu godinu planirano je da se izdvoji dvostruko više sredstava, preciznije 25 miliona dinara. Inače, ovo je treći teren koji rekonstruišemo. Vrednost radova na rekonstrukciji ovog dečjeg igrališta iznosi 1,6 miliona dinara. Milion dinara nam je obezbedio donator koji je želeo da ostane anoniman, a 600 000 dinara je obezbeđeno iz sredstava Grada. Uklonjene su sve sprave koje su bile nebezbedne i postavljene su nove.

Nakon rekonstrukcije i izgradnje dečjih igrališta ili sportskih terena u Šumaricama, Centru, na Bubnju, u Bresnici itd., došli smo i u Pivaru. Ovo je jedno od najstarijih naselja i nadamo se da će ubuduće upravo ovo mesto biti centar svih zbivanja.

Strogo se vodi računa o zaštiti i bezbednosti dece, istakla je Tucaković. Poštuje se Pravilnik o bezbednosti dece na dečjim igrališta i to je veoma važno, jer će mališani doživeti najlepše trenutke uz minimalan rizik da se povrede.

Otvaranjem ovog igrališta, otvorili smo još jednu novu građevinsku sezonu kojom uređujemo sva dečja igrališta u gradu Kragujevcu i privodimo ih nameni, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća Šumadija d.o.o. Sve će biti urađeno kao što smo u prethodne dve godine radili – u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dece na dečjim igralištima, a sa ciljem da naša deca budu bezbedna. Trudimo se da svako naselje dobije svoje dečje igralište kako bi sva deca imala mesta za igru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar