Otvoreno i treće gradilište u okviru projekta Čista Srbija

Treće gradilište u okviru nacionalnog programa Čista Srbija otvoreno je u ulici 19. oktobar u naselju Maršić, gde će u dužini od 1500 metara biti postavljena nova fekalna kanalizacija. Nakon toga, radovi se nastavljaju u ulicama Mladena Milovanovića, Dragiše Mišovića, Miladina Popovića, Čedomira Minderovića, Prizrenskoj i Crnorečkoj ulici.
Mnogo je lepo kad vidite započete radove i zadovoljne sugrađane jer se konačno rešavaju istorijski problemi. Praktično će čitav Maršić biti obuhvaćen fekalnom kanalizacijom i nadamo se da ćemo što pre doći u situaciju da potpišemo aneks ugovora i obezbedimo uvođenje kišne kanalizacije u, da tako kažem, najtežim ulicama poput Sonje Marinković, Viške ili Bresničke, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je sa saradnicima obišao gradilište.
Problema ima mnogo i u razgovoru sa meštanima Maršića zamolio sam za malo razumevanja. Nije moguće rešiti ih sve odjednom, jer su u pitanju i problemi koji nisu u nadležnosti grada poput struje ili gasa, ali ćemo posredovati kod nadležnih preduzeća da pomognemo koliko je to moguće. Sve ostale probleme rešavamo u skladu sa dinamikom i stanjem finansijama u gradskoj kasi. Mislim da ćemo upravo u ovom mandatu napraviti ogroman pomak.

Kragujevac će konačno moći da kaže da je rešio najveće komunalne probleme, a tu pre svega mislim na fekalnu kanalizaciju koja nedostaje u istom obimu u kome postoji a reč je o 360 km. Rešićemo problem deponije u Jovanovcu koja će biti revitalizovana i otvorena nova u Vitlištu, kao i problem vodosnabdevanja na seoskom području. U ovom trenutku otvoreno je mnogo gradilišta ali ne možemo tako brzo da sustignemo nešto u čemu se kasni 30 godina, poručio je Dašić.
Nakon Maršića, nastavljamo sa radovima u Bresnici, Malim Pčelicama, Kormanu i Stanovu. Dinamiku koju mi diktiramo u okviru projekta Čista Srbija teško može da sustigne bilo koja lokalna samouprava, naglasio je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika. U zavisnosti od vremenskih uslova i dužine mreže, potrebno je između 15 do 20 dana da završimo radove u jednoj ulici. Ideja je da otvaramo gradilišta u svakom delu grada sukcesivno. Ovo je ozbiljan i ogroman posao. U ovom momentu je najvažnije da imamo što je moguće više građevinskih ekipa na terenu kako bi do kraja godine završili prvih 42 od ukupno 360 km prioritetne kanalizacione mreže.

Post Author: Milan

Ostavi komentar