Otvoreno četvrto gradilište u okviru projekta ”Čista Srbija” u naselju Male Pčelice

Završne radove u Ulici Mirjane Jakovljević i početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Lipljanskoj ulici u naselju Male Pčelice, četvrtog po redu gradilišta u Kragujevcu u okviru projekta Čista Srbija, obišli su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zamenik Ivica Momčilović sa saradnicima.

U Ulici Mirjane Jakovljević završena je izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 90 metara dok su isti radovi u dužini od 250 metara otpočeli u Lipljanskoj ulici.

Velike Pčelice je četvrto otvoreno gradilište, projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija” u Kragujevcu, posle Beloševca, Maršića i Petrovca, rekao je gradonačelnik Dašić. U Novom naselju u MZ Male Pčelice, projektom je obuhvaćeno devet ulica. Specifičnost radova u Lipljanskoj je u tome što su stanovnici ove ulice pokrenuli inicijativu da participiranjem, pored kanalizacione, reše i pitanje priključka na gradsku vodovodnu mrežu, kazao je Dašić. Rado ćemo prihvatiti ovu opciju i građanima izaći u susret kako bi istovremeno rešili dva vrlo važna pitanja za svako domaćinstvo, rekao je gradonačelnik i istakao da se radovi na više lokacija odvijaju po predviđenoj dinamici.

U naredna četiri meseca u okviru projekta Čista Srbija u prigradskom naselju Male Pčelice, biće izgrađena kanalizaciona mreža u devet ulica u ukupnoj dužini 1266,70 metara i to u ulicama Travničkoj, Bujanovačkoj, Pohorskoj, Ulici LJubomira Jovanovića, Vranjanskoj, Zletovskoj i Ulici 18. oktobra. Završetak radova u Lipljanskoj, jednoj od najdužih ulica obuhvaćenoj projektom u ovom delu grada, prema rečima zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića, očekuju se za dvadesetak dana. Projektom Čista Srbija do kraja godine planirano je da se izgradi 42 kilometara kanalizacione mreže u desetak naselja u Kragujevcu. Za sledeću godinu je planiran drugi prioritet – rekonstrukcija kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru, najavio je Momčilović.

Gradonačelnik Dašić je ovom prilikom obišao i radove na asfaltiranju Ulice Borivoja Agatonovića u ovom naselju dužine 180 i širine 4 metara. Vrednost investicije je 3 miliona dinara i očekujem da radovi vrlo brzo budu završeni, kazao je gradonačelnik Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar