Otvoren „Sajam građevinarstva 2022“

U Kragujevcu je danas otvoren „Sajam građevinarstva 2022“ koji pod pokroviteljstvom grada, a uz podršku Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja, organizuje Šumadija sajam. Svečanoj ceremoniji otvaranja sajamske manifestacije, prisustvovao je Dragomir J. Karić, narodni poslanik i uspešan privrednik.

Sajam je mesto gde se ljudi sreću, potpisuju ugovore, prave mostove i dobre konekcije za budućnost, rekao je Dragomir Karić, narodni poslanik i istaknuti privrednik, i dodao da je izuzetno važno izlagati, predstaviti se i biti na sajmu bez obzira na veličinu kompanije. Kragujevac će vrlo brzo biti rame uz rame sa gradom Beogradom, koji neće biti više tako atraktivno mesto u koje mnogi odavde razmišljaju da se upute. Kragujevac ima odličan auto put koji ga povezuje sa Beogradom, Severnom obilaznicom biće povezan sa svim autoputevima i delovima Srbije, tako da sve Kragujevčane i građane Šumadijskog i Pomoravskog okruga, istakao je Karić, očekuje lepa perspektiva i bolja budućnost.

Na sajmu građevinarstva u Kragujevcu predstavljaju se proizvođači i distributeri građevinske mehanizacije i opreme, uređaja i alata, građevinske stolarije i galanterije, kao i sistema za poslovnu i stambenu gradnju sa dugom i uspešnom tradicijom. U ime grada Kragujevca sajamsku manifestaciju zvanično je otvorio Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu.

Kragujevac je grad u punoj ekspanziji i koji doživljava preporod. Građevinarstvo kao bazična industrija i pokretač ostalih industrija, gradu puno znači, i zato će Kragujevac uvek biti otvorenog srca, posebno za sve investitore koji dolaze putem građevinarstva, kazao je Erić. U Kragujevcu ima puno gradilišta, i narednih godina, zahvajući građevinarima, biće još veći i lepši, rekao je Erić i izlagačima poželeo uspešne sajamske dane.

Kragujevac je idealno mesto za sajam građevinarstva pre nego bilo koje drugo mesto u Srbiji, jer se u njemu posle Beograda najviše gradi i imamo čime da se pohvalimo i predstavimo, rekao je Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma. On je podsetio da su mnogi projekti privedeni kraju poput ekološke garaže, naselja za pripadnike snaga bezbednosti, Palate pravde, a pred vratima je Severna obilaznica. Ovo je jedna od retkih sajamskih manifestacija, gde ne moramo da ističemo da je pandemija Kovid 19 u velikoj meri ugrozila i segment građevinarstva. Naprotiv sve strukture ove delatnosti su se tokom pandemije organizovale, nastavile sa normalnim životom a kao epilog imamo jedan građevinski trend dominantno prisutan na teritoriji grada Kragujevca i čitavoj Šumadiji. Zahvalivši izlagačima Lazović je rekao da je jedinstvo i dominantnost pokazala da je za jako kratko vreme moguće organizovati jedan ovako ozbiljan i kvalitetan sajam.

Post Author: Milan

Ostavi komentar