Otvoren dečji sajam Zimska čarolija 2021

Pod sloganom „Moj grad, moj klub“, danas je na Šumadija sajmu otvoren dečji sajam „Zimska čarolija 2021“. Najradosniju sajamsku manifestaciju namenjenu najmlađim Kragujevčanima, otvorio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Prisutnima su se obratili Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma i Bratislav Uraković, direktor SPD Radnički Kragujevac.

Ovom manifestacijom mi slavimo život, jer svi znamo da je civilizacija zasnovana na ljubavi prema deci, kazao je Stevović. Sve što grad Kragujevac radi, nastojaće da radi i u budućnosti zbog brige i ljubavi prema deci. U ovoj godini, opredelili smo 13 miliona dinara za izgradnju dečjih igrališta i otvorenih terena za male sportove. U sledećoj godini, za tu namenu opredeljeno je 25 miliona dinara. Stanovnici svakog naselja, bilo da je reč o selu, prigradskom ili gradskom naselju, moraju imati pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi. Sport znači zdravlje i naša deca će, odrastajući uz sport, biti zdrava i jaka.

Pored toga, u okviru Sajma sporta koji će biti održan u januaru naredne godine, predstavićemo javnosti i projekat koji grad Kragujevac realizuje sa Olimpijskim komitetom, a koji će omogućiti sedam besplatnih sportova za naše najmlađe sugrađane. Na ovaj način, svoju decu će moći da upute na sport roditelji koji nisu mogli to da im priušte.

Direktor Šumadija sajma Aleksandar Lazović je prisutnima poručio da od nas zavisi kakvu će budućnost imati naši najmlađi sugrađani. Tokom njihovog odrastanja, na nama je da im omogućimo da steknu navike zdravog načina života i postanu dobri, uzorni ljudi. Sve što nam je danas dostupno, mi smo pozajmili od naše dece, zaključio je Lazović.

Tradicionalna manifestacija čiji je generalni sponzor SPD Radnički Kragujevac održava se na Šumadija sajmu, od 24-26. decembra.

Na Sajmu će biti predstavljeni brojni proizvodi za najmlađe, dečja garderoba, igraonice, škole sporta, kulturno-umetnička društva, plesne grupe, dečja biblioteka, Diznijevi junaci, prodavnice igračaka, zabavni parkovi itd. Uz poštovanje epidemioloških mera, mališani i njihovi pratioci će moći da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, pozorišnim predstavama, edukativnim radionicama i zabavnim programom na bini.

Na otvaranju su nastupile balerine iz baletske škole „Lujo Davičo“, dok će za kraj manifestacije biti priređen Veliki gradski maskenbal.

Post Author: Milan

Ostavi komentar