Omladinske kartice za preko 300 mladih

Sciljem da podstakne mlade na aktivno i kvalitetno organizovanje slobodnog vremena i negovanje zdravih stilova života, kao i da im obezbedi bolju dostupnost programa neformalne edukacije, grad Kragujevac potpisao je Sporazume sa 18 davalaca pogodnosti iz različitih oblasti.

Osluškujući potrebe mladih, grad Kragujevac i Kancelarija za mlade su došli na ideju omladinskih kartica, s ciljem da se mladi u što većoj meri uključe u društvena dešavanja, ali i da im se ostvare određene pogodnosti, kazala je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu. Velika zainteresovanost za omladinske kartice, kao i značajan odziv velikog broja davalaca pogodnosti, jasni su pokazatelji da Grad i Kancelarija za mlade imaju sluha za potrebe mladih u Kragujevcu.

Našu ideju je podržalo 18 institucija, ustanova i predstavnika privatnog sektora, koji su na taj način pokazali da su društveno odgovorni, a preko 300 mladih se prijavilo za omladinske kartice, istakla je Tucaković.

Omladinska kartica je identifikaciona kartica, koja važi godinu dana i namenjena je mladima uzrasta od 16 do 30 godina, koji su državljani Republike Srbije. Posedovanjem omladinskih kartica, mladi će imati popuste od 10% do 70% za korišćenje usluga iz oblasti kulture, sporta, oblika neformalne edukacije, zdravstva, turizma, za kupovinu odevnih predmeta i dr. Neke od usluga iz navedenih oblasti su besplatne.

Post Author: Milan

Ostavi komentar