Okrugli sto o porezu na imovinu održan danas u Kragujevcu

Okrugli sto pod nazivom „Porez na imovinu iz ugla građana” održan je danas u hotelu “Kragujevac” od 10,30 časova.

Događaj je deo projekta „Reforma poreza na imovinu” koji sprovodi IMG (International Management Group) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i uz institucionalnu podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Pozvani su da se pridruže udruženja građana, mediji i zainteresovani građani iz Kragujevca, Aranđelovca, Gornjeg Milanovca, Knića, Topole, Rače, Batočine, Svilajnca, Petrovca na Mlavi, Žabara, Malog Crnića, Požarevca, Velike Plane, Smedereva i Beograda.

Kako su saopštili organizatori okrugli sto je organizovan u svrhu konsultacija i prikupljanja informacija od poreskih obveznika – građana, civilnog i biznis sektora, a u cilju formulisanja daljih predloga za unapređenje zakonodavnog okvira koji uređuje porez na imovinu.

Takođe, ovim okruglim stolom organizatori su želeli da posebno istaknu značaj jačanja odgovornosti lokalnih vlasti prema građanima kroz njihovo ohrabrivanje da poboljšaju dijalog i podstaknu građane da učestvuju u procesima donošenja odluka o korišćenju prihoda prikupljenih po osnovu poreza na imovinu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar