Održana peta sednica Saveta za zdravlje

Na jučerašnjoj, petoj sednici Saveta za zdravlje grada Kragujevca, razmatran je šestomesečni izveštaj o radu savetnika za zaštitu prava pacijenata za period od 1. januara do 30. juna 2021. godine, kao i aktuelna epidemiološka situacija. Savetu je predstavljena nova savetnica za zaštitu prava pacijenata, Biljana Tomić, diplomirani pravnik kao i nova načelnica Odeljenja za javno zdravlje, Svetlana Petronijević, takođe diplomiranim pravnik.

U okviru razmatranja šestomesečnog izveštaja o radu savetnika za zaštitu prava pacijenata, dat je presek stanja. Broj podnetih prigovora u ovom periodu je 18. Najveći broj podnetih prigovora odnosio se na pravo na kvalitet pružanja zdravstvene usluge, pravo na dostupnost zdravstvene zaštite, pravo na informacije i pravo na poštovanje pacijentovog vremena. Od ukupnog broja podnetih prigovora, broj prigovora po kojima je savetnik postupao je osam, od čega su četiri prigovora bila osnovana.

Predsednica Saveta za zdravlje, Gordana Damnjanović upoznala je prisutne sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u gradu i odlukama koje su donete na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.Najvažnije odluke odnose se na ponovo stavljanje u funkciju respiratorne kovid ambulante u okviru Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, od ponedeljka, 13. septembra i najavu pooštrene inspekcijske kontrole primene svih protivepidemijskih mera.

Post Author: Milan

Ostavi komentar