Održan protest na Aerodromu

Kao što je i najavljeno na Aerodromu je održan protest građana nezadovoljnih izgradnjom objekta na zelenoj površini na uglu ulica Grada Karare i Vladimira Rolovića. Nekoliko stotina okupljenih građana iskazalo je svoj revolt zbog toga što se, kako kažu, uopšte na prodaji našla parcela koja pripada zelenom pojasu oko stambenih zgrada na Aerodromu.

Sve je urađeno u tajnosti. I takozvana javna rasprava je održana u tajnosti, jer niko nije bio obavešten o novim planovima gradske vlasti. Posebno, jer je svim urbanističkim dokumentima stambena izgradnja naselja završena još daleke 1987. Takođe, Aerodromci podsećaju gradsku vlast na zvanično obećanje, kada su pre tri godine takođe protestvovali zbog izgradnje na dečijem igralištu u Vladimira Rolovića, da neće više biti gradnje u ovom naselju- A ne samo da se planira nova, već je sve urađeno u vreme vanrednog stanja kada su oni brinuli o zdravlju svojih porodica.

Ulgavnom, gradska vlast je promenila namenu zemljišta i omogućila izgradnju koja će „zatvoriti“ ulaz u postojeću stambenu zgradu, pa će biti potrebno da se sa druge strane napravi novi ulaz. To praktično znači da će svi stanari morati da menjaju dokumenta, s obzirom na to da će ukoliko se gradnja nastavi živeti u Ulici Vladimira Rolovića, a ne Grada Karare.

S druge strane, za novi objekat je potreban i parking, što znači da će „nestatati“ i postojeće igralište, a ne samo drveće i klupe koje je investitor već uklonio kako bi ogradio parcelu.

Zanimljivo je da su na protest došli predstavnici Saveta Mesne zajednice „Aerodrom“, listom članovi SNS-a, koji su mišljenja da „građani nemaju razlopga da se bune“, „šta se oni pitaju“, „zemljište je prodato još 2008, prodali ga žuti“…. „još bolje da naprave parking, to nam je najpotrebnije“…

Istina je malo drukčija: sporna parcela prodata je prošle godine, a građani nisu uopšte znali kakvi su planovi vlasti, dok im nije pod prozor izniklo buduće gradilište. Koje će prema novoj lokacijskoj dozvoli nadvisiti sve okolne zgrade.

Uglavnom, građani su zvanično od predstavnika mesne zajednice zatražili da im zakaže sastanak s odgovornika u Gradskom veću. Ukoliko to ne urodi plodom, pokrenuće postupak pred Upravnim sudom. nije isključeno da će se protesti nastaviti ukoliko investitor započne izgradnju.

Inače, na protestu je bilo vidljivo prisustvo policije u civilu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar