Odložen protest bivših radnika “Zastava kamiona”

Zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović sastao se sa predstavnicima bivših radnika fabrike u stečaju „Zastava kamioni“ koji pokušavaju da reše problem isplate zaostalih potraživanja. Sastanku, koji je održan u zgradi Gradske uprave, prisustvovali su i Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije i Branko Petronijević, gradski pravobranilac. Na sastanku je dogovoreno da se pregovori sa Vladom zamrznu na period od mesec dana dok se ne formira nova Vlada i imenuje resorni ministar.
“Mi smo imali sastanak sa predstavnicima bivših zaposlenih Zastava kamiona i videli smo da su to problemi građana Kragujevca, naši problemi, i od njih ne bežimo. U proteklih nekoliko dana imali smo niz kontakata sa Vladom Republike Srbije na ovu temu. Iz Vlade su nas zamolili da sačekamo da se nova vlada formira, da ljudi počnu da rade svoj posao i mi smo taj predlog izneli predstavnicima bivših radnika Zastava kamiona i oni su to prihvatili”, kazao je nakon sastanka Mladenović.
Milojko Popović, zastupnik bivših radnika “Zastava kamiona”, istakao je da je tokom pregovora koje su predstavnici bivših radnika vodili sa ministrom privrede, Goranom Kneževićem predloženo da se radnici “Zastava kamiona” upišu kao hipotekarni poverioci na dve zgrade u fabrici na kojima je trenutno upisan grad Kragujevac. Namera je da se prodajom ovih nepokretnosti reši jedan deo potraživanja zaostalih zarada. U međuvremenu je, tokom leta, na osnovu zaključka Vlade, bivšim radnicima “Zastava kamiona” isplaćena jednokratna solidarna pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara.
“Sa predstavnicima grada smo se dogovorili da odložimo proteste dok se ne oformi nova Vlada. Ja ću se sada, nakon ovog sastanka obratiti radnicima i zamoliću ih da se ne okupljaju dok se ne oformi nova Vlada i onda ćemo sesti ponovo sa čelnicima grada Kragujevca da dogovorimo kako da rešimo ovaj problem, u obostranu korist”, rekao je Popović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar