Odata pošta oslobodiocima Kragujevca

Pošta oslobodiocima odata je  kraj Spomen-obeležja herojima i borcima kod Krsta gde su venace položili Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu i Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, u ime Grada Kragujevca, predstavnici Subnora, Veterana vojne policije, Apelacionog suda i političkih partija.

Na ovom mestu, 1948. godine, položeni su posmrtni ostaci svih oslobodilaca sa teritorije Šumadije u Drugom svetskom ratu. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku svima onima koji planiraju agresiju i svima onima koji vrše agresiju, da stanu jer bol, tuga i sećanje neizmerno dugo traju. Rat je najveća sramota svakog naroda, a sloboda je najveća vrednost svakog društva i svakog čoveka kao pojedinca – poručila je Sanja Tucaković.

Željko Zirojević, predsednik GO Subnora zahvalio se svima koji ne zaboravljaju, koji se sećaju, pamte one koji su položili svoje živote, 1164 pripadnika Crvene armije i 3121 pripadnika Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.

Onoliko koliko se sećamo njih, koliko verujemo u ono za šta su se oni borili, i verujemo u našu otadžbinu, trajaćemo i bićemo večni – kazao je Zirojević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar