Od 1. novembra izmena reda vožnje na linijama 600 i 602

Zbog usklađivanja reda vožnje sa rasporedom održavanja nastave u školama i potrebama učenika i građana na teritoriji grada Kragujevca, JKP Šumadija uradila je izmenu u redu vožnje na linijama 600 (Kragujevac – Sugubina – Prvi rakalj) i 602 (Kragujevac – Rogojevac – Ramaća – Kamenica). Izmena reda vožnje važi od nedelje 1. novembra.

Na liniji 600 polazak je pomeren  na 11,15 sati iz Kragujevca. Radi se o liniji koja saobraća do Prvog raklja, odakle je polazak u povratku pomeren na 11,45 sati. Dodat je još jedan polazak sa Prvog raklja u 20:45 sati  i ubuduće će saobraćati preko Velike Sugubine, rekao je Aleksandar Popović, rukovodilac Sektora javnog transporta putnika JKP Šumadija.  Vozilo sa linije 602 ubuduće će saobraćati u 9,30 sati i to preko Dobrače i Ramaće, a polazak iz Kamenice će od nedelje 1. novembra biti 10,45 sati preko Ramaće i Dobrače. Iz Kragujevca do Rogojevca vozilo će polaziti u 14,05 sati i saobraćaće do Kamenice preko Bara, a u povratku u 14,55 iz Kamenice preko Ramaće i Dobrače, objasnio je on i istakao da je korekcija linije 602 izvršena na zahtev škole u Barama.

Saobraćaj je jedan od ključnih elemenata kvalitetnog i komfornog života. Izmena reda vožnje na linijama 600 i 602 je praktična korekcija na zahtev građana koji je koriste, rekao je Zoran Mladenović, zamenik predsednika Skupštine grada. Na prethodnoj sednici gradska Skupština je donela odluku o privatno-javnom partnerstvu u oblasti saobraćaja i u narednom periodu radiće se plan vožnje u cilju unapređivanja javnog prevoza pored postojećih povlastica. Prvi i osnovni putokaz za pravljenje novog plana jesu interesi građana i njihove potrebe, poručio je Mladenović i pozvao građane da u saradnji sa savetima mesnih zajednica podnesu svoje zahteve kako bi budući ugovori bili kompletni i detaljni i u skladu sa potrebama građana.

Inače, prema rečima predstavnika JKP Šumadija gradski prevoz funkcioniše redukovano, između letnjeg i redovnog reda vožnje i u skladu je sa prevoznim zahtevima korisnika. Polasci vozila su u znatno manji u periodu vanredne situacije jer je i broj korisnika javnog prevoza smanjen za gotovo 30 odsto. Preventivne mere se primenjuju, radi se dezinfekcija vozila, uz pomoć nadležnih službi kontroliše se nošenje zaštitnih maski vozača i putnika u vozilu i druge mere.

Post Author: Milan

Ostavi komentar