Obraćanje gradonačelnika Dašića studentima Ženskog univerziteta Sangšin u Seulu

Ambasador Republike Srbije u Republici Koreji Nemanja Grbić posetio je Ženski univerzitet Sangšin u Seulu, gde se sastao sa predsednikom Univerziteta Ju Song Kunom. On je zahvalio ambasadoru Grbiću na poseti i preneo zahvalnost zbog pomoći Ambasade u uspostavljanju saradnje sa Univerzitetom u Kragujevcu. Izrazio je spremnost za dalje unapređenje saradnje sa Srbijom.

Ambasador Grbić je studentima održao predavanje o Srbiji, predstavivši našu zemlju i odnose između Srbije i Koreje. Studenti su pokazali veliko interesovanje i aktivno učestvovali u predavanju.

U okviru predavanja, studentima se video porukom obratio i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je preneo najtoplije pozdrave iz Srbije i Kragujevca. Pozdravljajući potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta Sangšin, Dašić je rekao da je prvi korak učinjen na obostrano zadovoljstvo, te da je ovo prilika da ukratko predstavi Kragujevac, koji će po svoj prilici za neke od studenata Univerziteta Sangšin biti mesto sticanja novih znanja i poznanstava.

Prepoznatljiv po metalskom kompleksu, sada se uz Državni data centar pozicionira i na digitalnoj mapi Evrope i sveta kao Smart sity. Iz ovog Data centra ide i sva infrastruktura vezana za razvoj veštačke inteligencije u Srbiji, što Kragujevcu daje potpuno drugačije mogućnosti za budući razvoj, ali i perspektivu za mlade ljude da ostaju ovde.

Kragujevac se danas ubrzano razvija zahvaljujući svetskim kompanijama koje su nam poklonile poverenje. Značajna karika u razvoju grada je i naš Univerzitet koji u svom sastavu ima 12 fakulteta. Teško je u svega nekoliko minuta predstaviti Kragujevac – grad bogate istorije. Ovo su samo osnovni podaci o gradu – nekadašnjoj prestonici Srbije koja mnogo toga ima da kaže i pokaže. Uveren sam da ćemo zahvaljujući sporazumu koji je sklopljen između naših Univeriteta biti u prilici da se bolje upoznamo, poručio je Dašić poželevši studentima Ženskog univerziteta u Seulu, dobrodošlicu u Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar