Objavljeni strateški partneri za novu obilaznicu oko Kragujevca

Vlada Srbije donela je odluku o izboru strateških partnera za izgradnju severne obilaznice oko Kragujevca. To je konzorcijum koji čine Srbijaautoput iz Beograda, Integral inženjering iz Niša. MHM projekt iz Novog Sada, Institut za puteve i DB inženjering, oba iz Beograda.

Odluka je kako se navodi doneta u skladu sa važećim uredbama, kao i Zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Integral Inženjering iz Niša, kako se dodaje, predstavlja ogranak istoimene firme iz Laktaša u Republici Srpskoj, koje posluje od 1989. godine.

Kako je ranije preneo Glas Šumadije, osnovne obaveze strateškog partnera su: Izrada tehničke dokumentacije što podrazumeva Projekat za građevinsku dozvolu, Projekat za izvođenje i Projekat izvedenog objekta kao i izvođenje radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca.

Trasa budućeg državnog koridora je, kako se naglašava, od velikog značaja za putnu mrežu Republike Srbije.

Severna obilaznica oko Kragujevca planira se kao saobraćajnica dužine oko 22,2 kilometara i prolazi kroz naselja: Cvetojevac, Novi Milanovac, Opornica, Poskurice, Divostin.

Severna obilaznica planiranom trasom povezuje najznačajnije ulazno izlazne pravce: državne puteve Batočina – Kragujevac – Kraljevo, Kragujevac – Topola, Kragujevac – Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta Batočina – Kragujevac – Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar