Objavljena lista predloženih kandidata za Đurđevdansku nagradu

Skupštinski odbor zadužen za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja u skladu sa Statutom grada Kragujevca i Odlukom o priznanjima grada Kragujevca početkom februara objavio je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade. Javni poziv upućen je svim građanima grada Kragujevca, fizičkim i pravnim licima da predlože zaslužne kandidate, pojedince, ustanove ili institucije sa pravnim sedištem na teritoriji grada Kragujevca za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu 1. januara do 1. decembra 2020. godine.

Pred Odborom za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja bio je složen posao jer je stiglo više od 40 predloga iz različitih oblasti i nakon zasedanja Odbor je dostavio konačnu listu predloženih kandidata za dodelu godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade. Na konačnoj listi predloženih kandidata za Đurđevdansku nagradu koju grad dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Kragujevcu u sedam oblasti: medicine, nauke, umetnosti, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera i drugim oblastima značajnim za Grad, našla su se 22 imena, rekao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

U nastavku procedure lista je dostavljena gradonačelniku a gradonačelnik formira komisiju koja će sačiniti konačan predlog kandidata čija su dela značajna i vredna Đurđevdanske nagrade kao jednog od najviših priznanja koje dodeljuje grad. Predlozi za dobitnike Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za 2020. godinu biće poznati na sednici gradskog parlamenta u aprilu, a nagrade će im biti uručene na svečanoj sednici 6. maja 2021. godine.

Odluka o utvrđivanju liste kandidata predloženih za dodelu Godišnje nagrade nagrade Grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade nalazi se na oglasnoj tabli zvaničnog sajta https://www.kragujevac.rs/e-usluge/oglasna-tabla/.

Post Author: Milan

Ostavi komentar