Objavljen konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama na teritoriji grada Kragujevca za 2021. godinu, obajvljen je danas na zvaničnom sajtu grada.

https://www.kragujevac.rs/javni-konkurs-za-sufinansiranje-mera-energetske-efikasnosti-na-porodicnim-kucama-na-teritoriji-grada-kragujevca-za-2021-godinu/

Program energetske sanacije porodičnih kuća grad Kragujevac zajednički realizuje sa Ministrastvom rudarstva i energetike. Za tu namenu opredeljeno je 10 miliona dinara, od čega je grad Kragujevac obezbedio polovinu sredstava u iznosu od pet miliona dinara.

Nadoknada dela troškova nabavke opreme i materijala odobrava se za četiri mere: zamenu spoljne stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim stambenim objektima; nabavku i instalaciju kotla ili etažne peći na drvni pelet za porodične stambene objekte; nabavku i instalaciju kotla na gas za porodične stambene objekte kao i solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Maksimalno učešće grada može biti do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. Podnosilac prijave može konkurisati isključivo za jednu meru.

Konkursna dokumentacija može da se preuzme na internet stranici grada Kragujevca, www.kragujevac.rs (na baneru ”realizacija mera energetske tranzicije”), na prijemnom šalteru Gradske uprave Grada ili prijemnom šalteru upravnog mesta Aerodrom.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Kragujevca, odnosno do 27. septembra 2021. godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar