Obilazak radova na sanaciji mokrih čvorova u OŠ ”Mirko Jovanović”

Radove na sanaciji mokrih čvorova u jednoj od najvećih osnovnih škola u Kragujevcu obišao je danas Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Od 1982. godine kada je OŠ ”Mirko Jovanović” u naselju Aerodrom sagrađena, prvi put se izvode ovakvi radovi. Prema rečima člana Gradskog veća, u toku sledeće godine planirani su i radovi na energetskoj sanaciji škole.
Radovi na sanaciji mokrih čvorova u OŠ ”Mirko Jovanović” počeli su pre dva meseca i izvode se po vertikalama, tako da je do sada završena vertikala za ženske toalete koju učenici koriste. U okviru radova u nekim učionicama i delu hodnika vrši se zamena kanalizacionih mreža, a istovremeno se izvode radovi i u muškim toaletima, rekao je Aleksić, član Gradskog veća. Završetak radova se očekuje za tridesetak dana, dodao je on i apelovao na roditelje i učenike na još malo strpljenja do završetka radova. Zimski raspust počinje za dve nedelje i isto toliko će trajati, tako da se prema planu izvođenja radova, po povratku u klupe za drugo polugodište očekuje i završetak radova.
Prema planu realizacije radova, zbog sređivanja i drugih osnovnih škola u gradu, radovi na sanaciji mokrih čvorova u kragujevačkoj osnovnoj školi koju pohađa preko 1200 učenika a u koju se skoro četiri decenije nije ulagalo po ovom pitanju, bili su prioritet. Direktor škole Nenad Milovanović kaže da se nastava održava u kontinuitetu i bez ometanja. Od početka izvođenja radova nijednog trenutka bezbednost učenika nije ugrožena. Nastava se održava normalno, u dve smene i bez prekida. Prostor gde se skladišti materijal odakle ga radnici uzimaju ne utiče na bezbednost zaposlenih niti učenika, istako je direktor Milovanović.
Iz gradskog budžeta je za potrebe sanacije mokrih čvorova u OŠ „Mirko Jovanović“ izdvojeno 13,5 miliona dinara. Završetak radova predviđen je tokom januara 2022. godine.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar